Dit zijn de regels voor het verhuren van je woning in Amsterdam

Trek jij bij iemand in? Ga je een jaar reizen? of heb jij een nieuwe woning gekocht en ben je van plan om je huidige woning in Amsterdam te verhuren? Goed plan! Je zult je wel aan een paar regels moeten houden. In deze blog gaan we jou hier alles over vertellen zodat jij weet wat je moet regelen.

De gemeente Amsterdam heeft de onderstaande regels opgesteld voor het langdurig verhuren van je woning:

Puntensysteem en huurprijs hoe werkt dit?
Met het puntensysteem kun je bepalen hoeveel huur jij maximaal mag vragen voor je woning. Dit systeem geeft punten aan je woning op basis van kwaliteit, zuinigheid en voorzieningen. Aan deze punten zit dus weer een maximale toegestane huurprijs gekoppeld waar jij verplicht bent rekening mee te houden.

Lukt het jou niet om het aantal punten te behalen is het onmogelijk om in de vrije sector te verhuren ( huurprijs van meer dan €763,47 (2022)). Hier zul je dus rekening mee moeten houden. Je woning verhuren in de vrije sector levert over het algemeen gewoon meer op.

Geluidsisolatie bij het verhuren van je woning.
Verhuurders zijn verantwoordelijk voor de geluidsinstallatie voor de woningscheidende constructie. Volgens het woonbesluit moeten de contactgeluidsisolatie en de luchtgeluidsisolatie minimaal 47 dB bedragen. Controleer dit dus of laat dit controleren wanneer je je woning in Amsterdam gaat verhuren.

Wil jij een woning in de vrije sector verhuren zijn dit de regels waar je je aan moet houden. Wanneer het jou niet lukt om aan het aantal punten te komen ben je genoodzaakt om je woning als een sociale huurwoning aan te bieden, en dan komen er een aantal regels bij:

Hoe lang mag een woning leeg staan?
Het is niet de bedoeling om je woning langer dan een half jaar leeg te laten staan.

Huisvestingsvergunning
Een huisvestingsnummer is erg belangrijk, verhuur je je woning zonder dat nummer loop jij het risico om een bestuurlijke boete te krijgen voor woningfraude.

Laat het ons voor je regelen.
Heb je geen zin in al dat geregel en pak je het liever meteen goed aan? Maak het jezelf gemakkelijk en plan een gesprek in met een van onze adviseurs. Immen Vastgoed vinden een huurder voor je en zorgt ervoor dat alles tot in de puntjes geregeld is. Immen vastgoed is al jaren gespecialiseerd in het verhuren van woningen in Amsterdam, Laat het ons regelen en alles wat voor jou overblijft is rust in je hoofd en genieten van je huurinkomsten.