Het huis schilderen: de trend van het moment 

Het huis schilderen: de trend van het moment 

Ben je toe aan wat kleur in huis, of voor een grote verandering? Dan is schilderwerk voor jou de manier. Weet je niet hoe dit aanpakt? Lees dan verder en ontdek de leukste schilder trends van dit moment. 

Zo breng je contrast in huis 

Ben je helemaal klaar met de saaie witte muren die in elke kamer hetzelfde zijn? Dan is het aanbrengen van contrast misschien de oplossing. Er zijn verschillende manieren waarop je contrast kunt aanbrengen in huis. Zo kun je spelen met verschillende kleuren combinaties, of met vormen. Je kunt bijvoorbeeld kleurvakken aanbrengen, of patronen schilderen. Weet je zelf niet goed hoe je dit het beste kunt aanpappen? Dan kun je altijd de schilder om advies vragen. 

De kleur van 2023

Nordic green is de kleur van dit moment. Het is een donkere groene kleur wat overal bij past en veel rust geeft. Er zijn ook veel kleuren waar je dit mee kunt combineren. Zo kun je opnieuw zorgen voor contrast. Een aantal voorbeelden hiervan zijn Oat Milk Beige, Dijon Brown, French Green en Tuscan Olive Green. 

Wat kost een schilder? De kosten van een schilder verschillen per schilder en per opdracht. Over het algemeen ligt het uurtarief van een schilder tussen de € 30,- en de € 45,-. Daarnaast hebben de verschillende werken ook verschillende prijzen, maar over het algemeen kost een binnenschilder gemiddeld € 30,- tot € 35,- per m². Bespaar tips! Wil je besparen? Dan zijn er een aantal manieren waarop je dat kunt aanpakken! Doe het voorbereidende werk. Op deze manier is de schilder sneller klaar. Laat een winterschilder komen. In de winter is het namelijk goedkoper, omdat er minder vraag naar is. Zoek een schilder uit de buurt! 

Matte muren 

Weg met glanzende muur verf. Matte verf is dé trend van het moment. Je kunt de matte verf gebruiken voor het schilderen van kozijnen, meubels, trappen en deuren. Maar ook de muren krijgen een unieke en rustige uitstraling door middel van matte verf. 

Natuurlijk gaan we voor natuur! 

Deze trend gaat hand in hand met de kleur van 2023. We halen namelijk met zijn allen buiten naar binnen door middel van groene verf. Maar ook andere warme kleuren die we in de natuur vinden zijn populair. Denk hierbij aan bruin en aardtinten en zandkleuren. Deze kleuren zijn leuk te combineren met grote planten en kleurrijke meubels. 

Combineren kun je leren: Verf en behang! 

Wil je graag gaan voor iets unieks? Dan kun je er voor kiezen zowel te schilderen als te behangen. Je kunt op deze manier uitgebreide patronen combineren met rustige kleuren en visa versa. Ook kun je één muur uitkiezen die je behangt, terwijl de andere muren wit blijven. Zo creëer je een echte blikvanger. Vind je dit allemaal nog te standaard? Kies er dan voor om het plafond te behangen!