Kies voor warmte en gezelligheid met een houten vloer 

Als je op zoek bent naar een nieuwe vloer heb je veel goede opties, zoals laminaat of PVC. Wij willen het hier gaan hebben over houten vloeren. Deze vloersoort is namelijk tijdloos en erg duurzaam. Daarmee zit je eigenlijk altijd goed. Daarnaast is een houten vloer perfect voor het bevorderen van een warme en gezellige sfeer in de ruimte. Ben je daar helemaal van, dan is de houten vloer iets voor jou. Er zijn veel leuke houten vloersoorten te vinden, in verschillende printen of van verschillende soorten houten. Lees hieronder over het uitkiezen van een nieuwe houten vloer en welke voordelen je dan krijgt. 

Tips voor het uitkiezen van een nieuwe houten vloer 

Als je een nieuwe houten vloer gaat uitkiezen, dan sta je voor veel keuzes. Onze eerste tip is om alvast te weten in welke ruimte je de houten vloer wilt en hoe je deze gelegd wilt hebben, bijvoorbeeld zwevend of gelijmd. Zo weet je ook wat meer waar je naar op zoek kan gaan. Onze tweede tip is om eventuele voorkeuren alvast op te schrijven. Zo kun je in de winkel of webshop makkelijk rondkijken naar leuke opties die hierbij passen. Schrijf bijvoorbeeld op welke breedte of lengte je zoekt, welke soort hout je leuk lijkt, welke soort plank je voorkeur heeft, of je een bepaalde trend zoals visgraat zoekt et cetera. Ook al is het maar een beetje, dan weet je wel beter waar te zoeken in de winkel. 

Alle voordelen van houten vloeren op een rijtje

Als je voor een houten vloer kiest, kies je ook voor de volgende voordelen:

  • Een houten vloer is sterk en gaat lang mee. 
  • Een houten vloer is duurzaam en eco-vriendelijk. 
  • Een houten vloer is tijdloos en zal nog lang mooi blijven. 
  • Met een houten vloer breng je warmte en gezelligheid naar de ruimte. 
  • Een houten vloer is makkelijk te onderhouden (maar wel belangrijk om goed te onderhouden).
  • Een houten vloer is vrijwel geluidsarm. Je kunt hier en daar wat horen, maar verder hoor je vrijwel niet dat je eroverheen loopt.  

Laat je nieuwe houten vloer leggen door vakmensen

Als je een leuke nieuwe houten vloer hebt uitgekozen, dan raden we aan deze te laten leggen door vakmensen. Vakmensen weten namelijk precies hoe ze met het hout moeten omgaan en hoe ze de vloer moeten leggen op de manier die je graag wilt, zoals zwevend of gelijmd. Ze kunnen je daarnaast ook tips meegeven over het verzorgen van de houten vloeren na het leggen en in de komende jaren, zodat je er nog lang van gebruik kunt maken. Het is dus zeker een aanrader om een vakmens de houten vloer te laten leggen. Dan weet je ook zeker dat het goed wordt gedaan. 

Kijk voor inspiratie op de website van LAB21.