Raamdecoratie voor grote ramen 

Ramen

Heb je grote ramen in huis? Geweldig zo’n weids uitzicht en zoveel daglicht. Helaas kan dit extra licht ook een nadeel zijn. Bijvoorbeeld door hoog warmteverlies of hinderlijke schittering van het tv-scherm. De oplossing? Raambekleding natuurlijk. Ben je kieskeurig? Maak je geen zorgen, er zijn veel opties voor grote ramen. Dus voor ieder wat wil! In deze blog zetten we de beste opties voor je op een rij! 

Maatwerk

Grote ramen zijn allesbehalve de standaard afmetingen. Daarom is personaliseren zo belangrijk. Gelukkig heb je de mogelijkheid om de raamdecoratie precies op maat te laten maken. 

5x Beste raambekleding voor grote ramen 

Onderstaande raambekleding is verkrijgbaar in extra grote lengtes en breedtes. Daarom zijn ze zeer geschikt voor grote ramen! Daarnaast hebben we gekeken naar functionaliteit en uitstraling bij het samenstellen van deze top 5 lijst. 

1. gordijnen voor grote ramen

Er zijn geen ramen die het gordijn niet volledig kan bedekken. gordijnen zijn verkrijgbaar tot 1000 centimeter. Hoog en breed. Het gordijn is dan ook een van de 5 beste raamdecoraties voor grote ramen. Door zijn grote afmetingen is het gordijn zelfs geschikt voor ramen over de gehele breedte van het huis. Bijvoorbeeld een schuifdeur. Je kan het gordijn ook heel snel open en dicht doen. Erg handig als het raam ook als gang dient. Naast lichtheid en duurzaamheid voor privacy, hebben gordijnen voor grote ramen nog andere nuttige voordelen. Zo zijn er gordijnen die een isolerende werking hebben. Dit is zeker een groot pluspunt voor grote ramen – waar veel warmte verloren kan gaan. Woon je aan een drukke straat? Dan zijn geluidsabsorberende gordijnen een must! 

2. rolgordijnen voor grote ramen 

Gordijnen voor grote ramen zijn ook mogelijk. Rolgordijnen zijn verkrijgbaar in hoogtes en breedtes tot 400 centimeter. Is je raam groter? U kunt dan meerdere rolgordijnen bestellen. Rolgordijnen zijn het best verkochte raamdecoratieproduct. Begrijpelijk, want rolgordijnen passen in elk interieur. U kunt kiezen uit meer dan 300 kleuren en modellen. Daarnaast is het mogelijk om te kiezen uit verschillende stofdiktes: semi-transparant, blackout of transparant. Daarnaast is het rolgordijn relatief goedkoop.

3. Vouwgordijnen voor grote ramen 

Vouwgordijnen uit één stuk zijn ook mogelijk voor ramen met een breedte en hoogte van 375 cm. Vouwgordijn voegt warmte en romantiek toe aan je interieur. Vouwgordijnen zijn daarom perfect voor landelijk woonstijle. Met een groot vouwgordijn heeft u veel controle over het binnenvallende licht. U kunt het vouwgordijn op verschillende hoogtes laten hangen. Een ander pluspunt is dat vouwgordijnen gemakkelijk schoon te maken zijn. Stop ze gewoon in de wasmachine! ( wel kijkend naar de wasvoorschriften)

4. Plisségordijnen voor grote ramen

Bent u op zoek naar plisségordijnen voor grote ramen? Dan heb je de meeste kans van slagen met dubbele plisségordijnen. 

Wil je licht en privacy regelen? Dan zijn plisségordijnen de juiste keuze! Zeker als je kiest voor plisségordijnen van boven naar beneden. Hoe zit het met het licht? Maar geen visie? Open het plisségordijn vervolgens alleen van bovenaf. Kies je voor dubbele plisségordijnen? Dan krijg je nog een bijkomend voordeel: isolatie. Tussen de twee stoflagen zit nog lucht. Het fungeert als een barrière tegen zowel kou als warmte. 

5. Houten jaloezieën voor grote ramen 

Houten jaloezieën van 50 mm worden besteld tot 400 cm breed en 300 cm hoog. Bij dit type raamdecoratie is het ook mogelijk om in meerdere delen te bestellen. Ideaal als je raam “te groot” is maar je wel houten jaloezieën wilt. Grote jaloezieën bieden veel mogelijkheden voor privacy en licht. U kunt leunen en de lamellen omhoog en omlaag brengen. Daarnaast zijn houten jaloezieën ontzettend mooi. Het materiaal geeft je interieur een warme uitstraling. Zeker als je kiest voor een houtnerf afwerking. Je kunt ook kiezen uit verschillende kleuren. Van verschillende houtsoorten tot minimalistisch zwart-wit. Zo is er voor elke levensstijl een passende fit. Het is dan ook niet verwonderlijk dat dit type raamdecoratie de meest populaire raambekleding is!