Wat maakt de Leucothoe zo’n populaire tuinplant?

Groenblijvers zijn tuinplanten die het hele jaar hun blad behouden en de tuin een permanent groene uitstraling geven. Deze plant kan enorm verrassen: de groene bladeren van de leucothoe kleuren in de herfst wijnrood. Oktober is een uitstekende maand om leucothoe een plekje in de tuin of op het terras te geven. In dit artikel lees je precies wat je zowel in je tuin als op je terras of balkon met de leucothoe kunt doen én hoe je hem verzorgt. 

Leucothoe: van groen naar wijnrood

Alhoewel leucothoe in het voorjaar trossen met witte of roze bloemetjes krijgt, is het bij deze tuinplant vooral het blad dat zo opvallend is. Het blad verschilt van lancetvormig tot langwerpig en van egaalgroen tot bonte kleuren. In totaal zijn er zo’n 25 verschillende soorten. Het bijzondere en leuke is dat ieder blad verschillende kleure kent: ieder nieuw Leucothoeblad gaat van lichtgroen naar donkergroen en krijgt in het najaar een wijnrode gloed. Hoe meer licht de leucothoe krijgt, hoe meer je van de verkleuring zult kunnen genieten. Deze plant kleur bijvoorbeeld heel mooi bij een Japanse sierkers

Leucothoe in een pot

Zoals iedere plant, kun je ook de leucothoe prima in de tuin kwijt. Maar het fijne is dat je hem ook zeker een plekje op je balkon of terras kunt geven, waardoor hij voor iedereen geschikt is. Kies voor een pot in jouw smaak, om zo je eigen stijl aan de plant toe te voegen. Voor een extra natuurlijke uitstraling zet je de plant in een houten pot, waar je voor een stoerdere sfeer voor een grote metalen bak gaat.

Interieurtip

Wil je voor een extra stoere look gaan? Kies dan een bak die door weersinvloeden een verweerde uitstraling heeft. Je kunt jouw planten, accessoires en eventueel bomen laten bezorgen aan huis in Utrecht, Amersfoort, Amsterdam of Groningen. 

Verzorgingstips leucothoePlant Leucothoe bij voorkeur op een beschutte plek in de halfschaduw en vergeet niet om hem in droge periodes water te geven. Heb je Leucothoe in een pot gezet, dan is goede afwatering belangrijk. Gebruik hiervoor een pot met een gaatje onderin de bodem of gebruik hydrokorrels. Kortom, een groenblijver die eigenlijk helemaal niet groen blijft! De leucothoe zorgt daardoor in de herfst voor een mooie herfstsfeer.