Welke raambekleding gebruikt u bij welke ramen? 

Jaloeziën

Welke gordijnen gebruik je voor smalle of brede ramen? Het kiezen van raambekleding is altijd een moeilijke keuze geweest. Het is iets wat je niet elke dag doet. Het versieren van de ramen van brede ramen en smalle ramen blijkt echter iets moeilijker te zijn. Want niet alle gordijnen staan ​​even mooi op zowel kleine als grote ramen. Daarom beantwoorden we hier de vraag: welke gordijnen gebruik je voor smalle of brede ramen?

Smalle raambekleding 

Het is vrij eenvoudig om nieuwe ramen te vinden voor smalle ramen. In principe kan een grote verscheidenheid aan raambekleding worden gebruikt op smalle ramen, zolang ze maar kunnen worden ingekort. Om je keuze makkelijker te maken, zetten we hieronder de meest effectieve soorten raamdecoratie op een rij. 

Plisségordijnen 

Plisségordijnen zijn ideaal voor het afdekken van smalle ramen. Dit komt vooral doordat ze vaak al in kleine maten te bestellen zijn. U kunt ze bij ons bestellen in bijvoorbeeld de maten 35 x 100 cm! En als er smallere nodig zijn, kunnen ze ook worden ingekort. Denk aan de maximale verkorting van plisségordijnen. Een overzicht hiervan vindt u op de productpagina’s zelf. 

Rolgordijnen 

Rolgordijnen zijn verkrijgbaar in alle kleuren, patronen en materialen. Zo zit er altijd een geschikt rolgordijn voor u bij. Rolgordijnen zijn zeer eenvoudig in te korten en daarom een ​​veilige keuze voor uw smalle ramen. bamboe gordijnen zorgen voor een unieke sfeer. 

Jaloezieën 

We zeiden het al, maar jaloezieën zijn terug! En het is helemaal niet vreemd als je ziet hoe comfortabel ze zijn. Je kunt precies bepalen hoeveel licht je in huis wilt en ze zijn perfect voor smalle ramen. Ze zijn al verkrijgbaar in een breedte van 40 cm! Zo zijn er aluminium jaloezieën om een ​​elegante sfeer te creëren en prachtige houten jaloezieën voor een natuurlijke uitstraling. 

Raamdecoratie brede ramen 

Grote ramen brengen veel daglicht in huis en zijn vaak erg mooi. Het kiezen van de juiste raamdecoratie voor grote ramen is echter lastig. Allereerst is het belangrijk om na te denken over de hoeveelheid licht die je woning binnenkomt; Houd je meer van licht of wil je wat meer privacy? Als dit van tevoren is bepaald, is het vinden van de juiste raambekleding voor grote ramen weer een gemakkelijke stap. 

Gordijnen 

Gordijnen ophangen voor brede ramen geeft vaak het beste resultaat. Het benadrukt de grootte en geeft je huis een ruimtelijk gevoel. Bovendien zorg je er met gordijnen voor dat je kamer minder hol klinkt! 

Doorschijnende gordijnen 

Als je een mooi groot raam hebt dat veel licht binnenlaat, en je wilt het licht binnen houden maar toch wat privacy creëren, dan kun je voor lichtdoorlatende gordijnen kiezen. Hiermee verdwijnt het inkijk, en het zorgt voor een prettige lichtsfeer in huis, doordat de gordijnen het licht heel mooi weerkaatsen. 

Vouwgordijnen 

Als u de voorkeur geeft aan een klassieke uitstraling of het gemak van kabelbediening wilt, zijn vouwgordijnen een goede keuze. Vouwgordijnen zijn in principe hetzelfde als jaloezieën, maar in plaats van de stof te vouwen, wordt deze opgerold. Het geeft een hele stoere en klassieke uitstraling.